zondag 26 oktober 2008

Enerverende dag

Direct om twaalf uur stapten we in ‘onze’ bus die ons bracht naar Sierk Vojacek. Sierk leidt een productiemaatschappij die zetelt in Beijing, Shanghai en Amsterdam. De organisatie ‘Sierk Vojacek & Partners’ genaamd is een partner van IDTV.

Sierk vertelde uitgebreid over zijn visie over China en de media-ontwikkelingen. Ondanks een slaapgebrek door een nacht over te slaan zonder slapen was de lezing zeer interessant en hield ons scherp.

Tegelijkertijd kregen we een voortreffelijk lunch aangeboden.

Hierna gingen we met twee Chinese bootjes varen op de Houhai Zee (is eigenlijk een meer, maar ach what is in a name). Bijzondere ervaring. Heen met wind mee, leken onze roeiers stoere mannen. Terug met wind tegen, was de stoerigheid voorbij.

Daarna met de schemer in aantocht gingen we fietsen kriskras door Beijing. Bijzonder gaaf! De Verboden Stad gezien (buitenkant om het al donker was) en het beroemde Plein van de Hemelse Vrede.

Na afloop gingen we onder een grand Chinees buffet napraten over de bijzonder enerverende eerste dag en na 30 uren zonder slaap ging iedereen snel naar zijn/haar hotelkamer.

Geen opmerkingen: