vrijdag 31 oktober 2008

Donderdag 30 oktober: Easylife

Al vroeg word ik wakker in ‘Goblin City’. Ik heb een kamer op de 75e verdieping en kijk uit over de groeiende skyline van Shanghai. Het is mistig maar ik zie de vele gebouwen en alle bouwvakkertjes die verder bouwen aan de wereldstad. Bob de Bouwer zou trots op ze zijn.

Na het ontbijt gaan we naar Easylife, een financial service provider. Easylife is het knooppunt in het veelal nog primitieve Chinese betalingsverkeer. Zij verzorgen ATM, ticketmachines voor trein en metro, internetbetaalsites, boekingssites. Zij zijn een transactioneel financieel bedrijf dat met hun knooppunt-positie een mooie hub in een hard groeiende economie. Ze verdienen hun geld op kick-back en revenuesharing modellen. Bovendien transporteren zij ontvangen geld na 1 tot 5 dagen, wat een smak rente oplevert.

Ze presenteren ons een investment proposals. Het blijkt dat ze naar investeerders op zoek zijn. Het blijkt, omdat de presentatie niet echt gestructureerd verloopt. Met de nodige tolkenverwarring komt het gesprek moeizaam tot stand. Ik denk dat er een enorme markt is om Chinezen westerse presentatietechnieken te leren.

Geen opmerkingen: